izmit escort escort ankara adana escort

 FAQ •  Search •  Register •  Login 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: At91bootstrap cannot run in qspi XIP mode
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 10:30 am 
Offline

Joined: Thu Mar 16, 2017 12:30 pm
Posts: 23
Hi,
When i config the At91bootstrap use command make menuconfig , i choose the QSPI Configuration ---> eXecute In Place mode. After make generate the at91bootstrap.bin file , i flash the bin file to qspi0 at the start address 0 , and set the qspi to QSPI_XIP_MODE . But the at91bootstrap cannot run, just print RomBoot. Why? Can you help me?
When i config the At91bootstrap use make sama5d2_xplainedsd_uboot_defconfig , i format my SD card with fat32 and copy the generation bin file to SD card root directory which renamed "at91bootstrap.bin".Insert the SD card and boot me bord , the At91bootstrap cannot run, just print RomBoot also.
I donnot know why?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: At91bootstrap cannot run in qspi XIP mode
PostPosted: Sat Apr 22, 2017 1:41 am 
Offline

Joined: Thu Apr 19, 2007 10:15 pm
Posts: 1478
Location: USA
xzp114 wrote:
At91bootstrap cannot run in qspi XIP mode
Yes, that's true.
There is no configuration for a XIP version of AT91Bootstrap.

xzp114 wrote:
When i config the At91bootstrap use command make menuconfig , i choose the QSPI Configuration ---> eXecute In Place mode.
Whatever you did, you didn't do what you think you did.
There is no support for building a version of AT91Bootstrap to be retrieved from or executed out of QSPI memory.
AT91Bootstrap currently only supports using the QSPI memory as a source for the image of the next boot stage (which is either loaded into DRAM or executed in place).

xzp114 wrote:
When i config the At91bootstrap use make sama5d2_xplainedsd_uboot_defconfig , i format my SD card with fat32 and copy the generation bin file to SD card root directory which renamed "at91bootstrap.bin".Insert the SD card and boot me bord , the At91bootstrap cannot run, just print RomBoot also.
I donnot know why?
(1) You're using the wrong filename.
(2) The whole BCR/fuses/BUREG configuration (which you don't describe) will affect the ability to boot from SDcard.
(3) If you're using a SAMA5D2 B chip, then booting from SDcard is unreliable per the errata.

Regards


Last edited by blue_z on Tue Apr 25, 2017 12:58 am, edited 1 time in total.
remove typo


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: At91bootstrap cannot run in qspi XIP mode
PostPosted: Sat Apr 22, 2017 3:26 am 
Offline

Joined: Thu Mar 16, 2017 12:30 pm
Posts: 23
Hi,
blue_z wrote:
(2) The whole BCR/fuses/BUREG configuration (which you don't describe) will affect the ability to boot from SDcard.

This is my boot configration as blow
Code:
BSCR: 0x00000004 -> BUREG_VALID BUREG_0
BUREG0: 0x00040ffe -> QSPI_0_IOSET_3* CONSOLE_UART1_IOSET_1 JTAG_IOSET_1 EXT_MEM_BOOT*
BUREG1: 0x00000000 -> QSPI_0_IOSET_1 QSPI_1_IOSET_1 SPI_0_IOSET_1 SPI_1_IOSET_1 NFC_IOSET_1 SDMMC_0 SDMMC_1 CONSOLE_UART1_IOSET_1 JTAG_IOSET_1
BUREG2: 0x00000000 -> QSPI_0_IOSET_1 QSPI_1_IOSET_1 SPI_0_IOSET_1 SPI_1_IOSET_1 NFC_IOSET_1 SDMMC_0 SDMMC_1 CONSOLE_UART1_IOSET_1 JTAG_IOSET_1
BUREG3: 0x00000000 -> QSPI_0_IOSET_1 QSPI_1_IOSET_1 SPI_0_IOSET_1 SPI_1_IOSET_1 NFC_IOSET_1 SDMMC_0 SDMMC_1 CONSOLE_UART1_IOSET_1 JTAG_IOSET_1
FUSE: 0x006400f2 -> QSPI_0_IOSET_3* QSPI_1_IOSET_1 NFC_IOSET_1 SDMMC_0 SDMMC_1 CONSOLE_UART1_IOSET_1 JTAG_IOSET_1 EXT_MEM_BOOT* QSPI_XIP_MODE* DISABLE_BSCR*


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: