launching WinCE image problem with AT91SAM9G45M10-EK

This forum is for users of Atmel's SAM Series and who are interested in using WinCE OS.

Moderator: nferre

tushar
Posts: 3
Joined: Wed Jun 16, 2010 1:24 pm

launching WinCE image problem with AT91SAM9G45M10-EK

Tue Jun 22, 2010 10:12 am

Hi,

I am using

Platform : AT91SAM9G45M10-EK
OS :Winows CE 6.0

SAM-BA :
version : 2.9
load Eboot.nb0 @ 0x80000
load nk.nb0 @ 0x200000

Ethernet Boot Loader Configuration :

0) Mac address .......... (02:02:09:04:05:05)
1) Ip address ........... (192.168.111.115)
2) Subnet Mask address .. (255.255.255.0)
3) DHCP ................. (Disabled)
4) Boot delay (seconds).. (5)
5) Frequency settings
6) Download device....... (Ethernet)
7) Debug device.......... (Ethernet (EMACB))
8) Download image to..... (SDRAM)
9) Launch existing flash resident image at startup

l) Launch flash resident image now
d) Download from Ethernet now
s) Save configuration now
r) Restore default configuration and save now
n) Image flash menu
>

I am getting error as follow.


Erroor :
FMD_DirectRead: Invalid block at sector 1480FMD_DirectRead: Invalid block at sec
tor 3980FMD_DirectRead lasted 7583 ms for 0x1dce8c8 bytes (timer granularity is
400)
Launching windows CE image by jumping at address 0x7006d000


Please help me for solution.

Thanks in advance.
Adeneo
Contact:
Location: France - USA
Posts: 183
Joined: Fri May 14, 2004 9:58 am

Re: launching WinCE image problem with AT91SAM9G45M10-EK

Tue Jun 22, 2010 12:07 pm

Hi tushar,

Have you set the image settings in the "n) Image flash menu"?
If you flash the NK file with SAM-BA, you must entering these information which are displayed in VS2005, when you build an image.
If you flash NK by downloading it by eBoot/Ethernet, eboot writes himself these information.

HTH

If this answer solves your problem, please edit the subject of this post by adding [Solved] at the beginning of the subject.
tushar
Posts: 3
Joined: Wed Jun 16, 2010 1:24 pm

Re: launching WinCE image problem with AT91SAM9G45M10-EK

Tue Jun 22, 2010 12:54 pm

Thanks for replaying.

I am using SAM-BA with USB cable to download NK.nb0.

can you please tell me what kind of information i have to add in "image settings in the "n) Image flash menu" which is given in "displayed in VS2005, when you build an image".

Regards,
Tushar
Adeneo
Contact:
Location: France - USA
Posts: 183
Joined: Fri May 14, 2004 9:58 am

Re: launching WinCE image problem with AT91SAM9G45M10-EK

Wed Jun 23, 2010 1:30 pm

Hi tushar,

This is explained in the "AT91SAM9G45M10EK CE6.0 Install Notes v1.x.x Y.pdf" manual (§4.5.2).

HTH

If this answer solves your problem, please edit the subject of this post by adding [Solved] at the beginning of the subject.

Return to “WinCE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest