Black screen with WinCE

This forum is for users of Atmel's SAM Series and who are interested in using WinCE OS.

Moderator: nferre

Scpa
Location: Switzerland
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2008 7:40 am

Black screen with WinCE

Wed Jun 25, 2008 10:50 am

System: At91SAM9263-EK
OS: WinCE 6

Hello,

I have the following problem:

After a few minutes, the display of WinCE becomes black, exactly like a screen saver. If I move the mouse, the display comes back. It's not the backlight, because I have desactivated this one in Control Panel/Display.

Question:

Where comes this black screen and how to remove it (preferably by registry)?

Thank you
Adeneo
Contact:
Location: France - USA
Posts: 183
Joined: Fri May 14, 2004 9:58 am

Thu Jun 26, 2008 8:05 am

Hello,

To remove this "screen saver" you can change the value of the Activity timer in the registry to deactivate them (writing 0). Here is a sample of registry settings that you can write in your project.reg to overwrite the default value:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts]
"ACUserIdle"=dword:0 ; in seconds
"ACSystemIdle"=dword: 0 ; in seconds
"ACSuspend"=dword:0 ; in seconds
"BattUserIdle"=dword:0 ; in seconds
"BattSystemIdle"=dword:0 ; in seconds
"BattSuspend"=dword:0 ; in seconds

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"DisableGwesPowerOff"=dword:1

Kind Regards
Adeneo Support Team
Scpa
Location: Switzerland
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2008 7:40 am

Mon Jul 07, 2008 3:27 pm

Thank you, Adeneo Team,

Work perfectly well.
raygloria
Posts: 11
Joined: Sat Aug 01, 2009 1:59 am

Re: Black screen with WinCE

Wed Mar 17, 2010 12:38 am

Hi,

I've encountered the same problem on our custom WinCE 6.0 device (based on AT91SAM9263-EK).

I added the following to the registry file (project.reg):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts]
"ACUserIdle"=dword:0 ; in seconds
"ACSystemIdle"=dword:0 ; in seconds
"ACSuspend"=dword:0 ; in seconds
"BattUserIdle"=dword:0 ; in seconds
"BattSystemIdle"=dword:0 ; in seconds
"BattSuspend"=dword:0 ; in seconds

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"DisableGwesPowerOff"=dword:1

Unfortunately, the blank screen still appears after 1 minute. Maybe the registry values are not set on the device?
Please advise
guangyu.ren
Posts: 23
Joined: Tue Mar 31, 2009 7:22 am

Re: Black screen with WinCE

Mon Apr 12, 2010 9:01 am

Please check the file reginit.ini in your release folder and see whether there is another copy of key [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts] with different values
linucos
Posts: 8
Joined: Wed Dec 16, 2009 4:33 pm

Re: Black screen with WinCE

Thu Apr 15, 2010 8:10 am

i guess,
because you did not build the whole.i got that one when i just use wince, and i change the same KEY ,but it kept same.so i built all of the project of cause including the core os, now it works well!!
raygloria
Posts: 11
Joined: Sat Aug 01, 2009 1:59 am

Re: Black screen with WinCE

Mon Sep 13, 2010 8:51 pm

Hi,

I checked the filereginit.ini and found that there is another copy of [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts] with different values. It appeared before my own settings of "0" values.

Please advise on what to do next.

I also Build the entire OS (as suggested), but it didn't work.

- raygloria7
Adeneo
Contact:
Location: France - USA
Posts: 183
Joined: Fri May 14, 2004 9:58 am

Re: Black screen with WinCE

Fri Sep 24, 2010 11:58 am

Hi,

You can surround the parameter with the 'comments':
; HIVE BOOT SECTION
...
; END HIVE BOOT SECTION
(don't forget the ';' char)

Code: Select all

; HIVE BOOT SECTION
; Disable Backlight Off on idle
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\Timeouts]
   "ACUserIdle"=dword:0 ; in seconds
   "ACSystemIdle"=dword:0 ; in seconds
   "ACSuspend"=dword:0 ; in seconds
   "BattUserIdle"=dword:0 ; in seconds
   "BattSystemIdle"=dword:0 ; in seconds
   "BattSuspend"=dword:0 ; in seconds

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
   "DisableGwesPowerOff"=dword:1
; END HIVE BOOT SECTION 
HTH

If this answer solves your problem, please edit the subject of this post by adding [Solved] at the beginning of the subject.
raygloria
Posts: 11
Joined: Sat Aug 01, 2009 1:59 am

[Solved] Black screen with WinCE

Thu Oct 14, 2010 10:54 pm

Hi,

The problem is resolved by surrounding the parameter with the 'comments':

; HIVE BOOT SECTION
...
; END HIVE BOOT SECTION

Thanks!

- raygloria7

Return to “WinCE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests