Page 1 of 1

ATSAMA5D27 Linux booting problem

Posted: Thu May 23, 2019 11:28 am
by DeepakNS
Hello Everybody, I am working on ATSAM5D27 board and now i am facing one issue on booting time here below i given below the bootlog. At the booting time stuck with this print :- libphy: MACB_mii_bus: probed.

0x000000000000-0x000000010000 : "at91bootstrap"
0x000000010000-0x0000000b0000 : "bootloader"
0x0000000b0000-0x0000000c0000 : "bootloader env"
0x0000000c0000-0x0000000e0000 : "device tree"
0x0000000e0000-0x0000004e0000 : "kernel"
atmel_spi f8000000.spi: DMA TX channel not available, SPI unable to use DMA
atmel_spi f8000000.spi: Atmel SPI Controller using PIO only
atmel_spi f8000000.spi: Using FIFO (16 data)
atmel_spi f8000000.spi: Atmel SPI Controller version 0x311 at 0xf8000000 (irq 30)
atmel_spi fc018400.spi: DMA TX channel not available, SPI unable to use DMA
atmel_spi fc018400.spi: Atmel SPI Controller using PIO only
atmel_spi fc018400.spi: Using FIFO (16 data)
atmel_spi fc018400.spi: Atmel SPI Controller version 0x311 at 0xfc018400 (irq 180)
libphy: Fixed MDIO Bus: probed
CAN device driver interface
m_can fc050000.can: m_can device registered (irq=49, version=31)
libphy: MACB_mii_bus: probed

Re: ATSAMA5D27 Linux booting problem

Posted: Thu May 23, 2019 11:27 pm
by blue_z
DeepakNS wrote: I am working on ATSAM5D27 board and now i am facing one issue on booting time here below i given below the bootlog. At the booting time stuck with this print :- libphy: MACB_mii_bus: probed.
A snippet of the boot log is not sufficient. You need to provide a lot more context.
Study How To Ask Questions The Smart Way.

What board are you using, and how have you tested its functionality?
Has this board ever successfully booted Linux?

Regards

Re: ATSAMA5D27 Linux booting problem

Posted: Wed Jul 29, 2020 8:34 am
by yektaayduk
Dear DeepakNS

I'm suffering from the same problem , did you find the solution.

This is my case :
I designed two different custom boards with SAMA5 D27 mpu.
There are different peripherals ,switches , phys on them .
'ım booting from SD card.


All 6 pieces of assembled boards of type-A are booting ,login OK.
Only one of 4 pieces of assembled boards of type-B are booting ,login OK.

The other 3 are were freezing exactly at the same point ,as you mentioned.

When I simplified the board dts , I found it freezes also when running the function below :

sdhci_start_signal_voltage_switch() and The cause of freezing is usleep_range() function .

I couldnt decide whether it is a HW or SW issue ?

Thank You .